Pitanje:
Može li se napraviti sigurnosna kopija ROM-a pametnog telefona s Androidom 4.0.3 koji nije ukorijenjen?
user1129812
2012-07-12 10:18:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogući duplikat:
Potpuna izrada sigurnosnih kopija uređaja koji nisu ukorijenjeni

Koristim pokrenut pametni telefon nekorijenski Android 4.0.3 i također sam korisnik Linuxa na računalu (Ubuntu 12.04 amd64).

U Linuxu / Ubuntuu mogao bih sigurnosno kopirati cijeli svoj sustav (cijelu particiju) u sliku datoteke i po potrebi, vratiti moj cijeli sustav (uključujući MBR) natrag na moje stolno računalo. (npr. pomoću "clonezilla")

Čini se da postoje slične Android aplikacije (npr. ClockworkMod) za sigurnosno kopiranje sustava (Android rom backup) na ukorijenjenom Android uređaju. Međutim, nisam siguran postoje li slične sigurnosne kopije sustava za nekorijenski Android uređaj? Može li netko reći je li to moguće?

Imam poteškoća s korištenjem aplikacija za sigurnosne kopije root-uređaja poput "ClockworkMod" jer moj pametni telefon (ASK SP404) nije markirani pametni telefon i nisam uspio pronaći nikakvo root rješenje procedure za ovaj telefon, iako na webu postoje dobre rasprave koje govore o tome, npr KAKO KORENITI Android telefon. (Ova nit govori o Androidovim postupcima za ukorjenjivanje za mnoge brendirane telefone, ali ne i za moj telefon!)

Bilo bi sjajno kad bi netko mogao predložiti postupak ukorjenjivanja za moj telefon ili neke upute koje bih mogao isprobati. Unaprijed zahvaljujem na savjetima.

Svaki je uređaj markiran.
"nije markirano" ovdje znači da proizvođač nije jako velika tvrtka i proizvođač ne podržava korisničke aktivnosti u vezi s ukorjenjivanjem, ažuriranjem oporavka i / ili ažuriranjem ROM-a.
Jedan odgovor:
#1
+8
P.T.
2012-07-12 11:09:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da biste odgovorili na svoje prvo pitanje, ne možete napraviti sigurnosnu kopiju cijele slike iz Androida bez root-a, jer nijedna aplikacija ili usluga koju možete pokrenuti neće moći čitati sistemske particije.

Ako konzola za oporavak (mala slika nalik BIOS-u instalirana na uređaju) sadrži podršku za sigurnosno kopiranje, ima pristup neobrađenim particijama i može stvoriti sigurnosnu kopiju "Nandroid" (vidi O načinu oporavka androida). Ako zadani oporavak vašeg telefona ne podržava sigurnosno kopiranje slika (bilo bi pomalo iznenađujuće da jest), možda ćete moći instalirati novi oporavak, bez "ukorjenjivanja" Androidove instalacije. Dizanje u oporavak vrlo je specifično za uređaj (npr. Držite pritisnutu snagu i utišavanje), a njegove su značajke (i mogućnost zamjene) prilično specifične.

Ako imate instaliran nedavni Androidov razvojni komplet (ADK), naredbe adb backup (i adb restore ) možete koristiti za sigurnosno kopiranje instaliranih aplikacija i (nekih) podataka. Ali to nije cjelovita sigurnosna kopija slike / ROM-a. Ne mogu pronaći nikakvu službenu dokumentaciju, ali ovaj post na XDA Dev Forumu to detaljno opisuje.

Za vaše drugo pitanje pogledajte: Kako se root moj Android uređaj? Tamo postoje prijedlozi i upute koji bi mogli raditi za vas.

Čini se da "SuperOneClick" može obaviti posao navijanja. Međutim, možda ću kasnije pokušati iskorjenjivanje jer uključuje rizike. Hvala na prijedlogu.
Proizvođač / dobavljač teoretski je mogao pružiti takvu opciju (nazvanu "Nandroid sigurnosna kopija") u izborniku za oporavak (tu treba postaviti Nandroid sigurnosnu kopiju). Međutim, nikada nisam čuo da je to radio bilo koji dobavljač / proizvođač.
Mogli biste također moći zamijeniti oporavak bez rutiranja.
Hvala na svim ažuriranim odgovorima / komentarima. Nakon nekih proba, sada bih mogao ući u način oporavka svog telefona ("uključivanje" + "kućno"). No, nažalost, u ovom načinu rada ne postoji opcija "Nandroid backup". Tamo postoje samo "Ponovno pokretanje", "Verzija" i neke opcije testiranja hardvera. U opciji "Verzija" pronalazim da su "SW Ver.: HTC_A100_V401" i "Custom Build Verno: 1331982298". Znači li to da je Android rom u mojem telefonu isti kao onaj na HTC A100 telefonima? Trebam li isprobati HTC-ove postupke navijanja za svoj telefon?
Kao što je predložio Matthew, bih li mogao zamijeniti "oporavak" u svom telefonu onim koji ima "Nandroid sigurnosnu kopiju", a da ne ukorijenim svoj telefon? Postoji li pokazivač za daljnje informacije? Hvala na bilo kojem prijedlogu.
možete isprobati i "adb backup", to je moguće s androidom 4.0+
@user1129812 Ovdje na SO nemamo dobro pitanje o zamjeni oporavka na Android telefonu. Možete li postaviti još jedno pitanje o tome? Idealno bi bilo uključiti specifičnosti trenutnog oporavka vašeg telefona.
@ce4 je dodao neke bilješke o `adb backup`-u, iako to zapravo nije" ROM "sigurnosna kopija, dobiva većinu korisnih podataka ...
Hvala. "adb backup" čini se izvedljivim rješenjem za sigurnosno kopiranje aplikacija. Međutim, za cjelovitiju sigurnosnu kopiju ROM-a mislim da bi "ukorjenjivanje" / "oporavak ažuriranja" bio neophodan korak. Otvorio sam zasebnu nit: [Pitanja za početnike o podešavanju nebrandiranog Android telefona (ukorjenjivanje, oporavak ažuriranja, ažuriranje ROM-a)] (http://android.stackexchange.com/questions/25822/beginners-questions-on-tweaking- non-branded-android-phone-rooting-update-reco) na ovu temu.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...